Fietstochten Groene Hart

ontspannen
gezellig
duurzaam

Mijn fietsverhalen

Fietsen in het Groene Hart (en daarbuiten) geeft me elke weer inspiratie voor verhalen. En waarom zou ik die verhalen voor mezelf houden? Daarom vind je mijn verhalen over fietsen in het Groene Hart voortaan hier. 

Ik wens je veel leesplezier. Krijg je zelf ook zin om te fietsen, meld je dan aan voor een mooie tocht.


Terug van weggeweest

Zondag 24 april vertrok ik voor een fietstocht naar Spanje en terug. Het was een fantastische reis van ruim twee maanden.

Tour de Tapas

Op een prachtige zaterdag beleven we de eerste editie van Tour de Tapas Krimpenerwaard.

Een mooie heidag

Over een fietstocht naar de heide, een bijzondere ontmoeting en een kers op een toch al heerlijke taart.

Tussen A20 en A12

Een verhaal over nieuwe paden en twee honden die braaf liggen te wachten.

Waar ben je nou?

Als ik door de polder fiets, mis ik iets. Nee niet iets, ik mis jou. Vorig jaar ben ik voor je gevallen. Maar waar ben je nou?

Een zomers tochtje

Het werd weer eens tijd voor een wat langere fietstocht en de Biesbosch staat al een tijdje op mijn lijstje om te bezoeken. Een typisch gevalletje van één plus één.

Fietsen in vrijheid

Dinsdag hadden Remko van Broekhoven en ik een interview voor het AD over de filosofische fietstochten die we in mei en juni organiseren. Vandaag fiets ik een deel van de tocht om daarna een andere weg in te slaan. Omdat ik de vrijheid heb om dat te doen.

Werkbezoek in Werkhoven

Vandaag staat een tocht naar Werkhoven op het programma. En daar moet ik iets voor doen wat ik al lang niet meer heb gedaan. Met gemengde gevoelens stap ik op de fiets.

Een nieuwe lente

Op een dag als vandaag moet er natuurlijk worden gefietst. Deze keer door de Alblasserwaard waar maar eens blijkt dat fietsen net als het leven zelf is. Hoe dat zit? Lees snel verder

Wintersportfietsen

Het is wintersportweer. Een strak blauwe lucht, temperatuur onder nul, beetje wind, en een prachtig winters decor. Een perfecte dag om op de fiets te stappen en te gaan wintersportfietsen.

Sneeuwfietsen

Het zinderde al dagen. Zaterdag komt er sneeuw, heel Nederland onder een witte deken. En dus moest er gefietst worden. Met hoge verwachtingen.

Winteretappe

Op de eerste zondag van 2021 is het weer de hoogste tijd om op de fiets te stappen. Maar ik raak wel een illusie kwijt. Je kan natuurlijk ook zeggen dat ik een desillusie rijker ben geworden.

Mist-troostig

Fietsen door een mistige winterse polder geeft ook troost. Mist-troostig dus.

Acht is meer dan duizend

Tijdens een fietstocht richting Lopik kom ik een boerderij tegen met de meest intrigerende naam die ik tot nu toe ben tegengekomen. Hierover valt tijdens het fietsen genoeg te filosoferen.

Herfstfietsen

Het is vandaag een goede dag om op de fiets te stappen. Zo in het najaar worden de goede dagen schaarser maar vandaag is een goede dag.

Wat je van ver haalt

Wat je van ver haalt, is lekker. Kent u die uitdrukking, dames en heren? Wat je van ver haalt is lekker. Ik moet daar de laatste tijd, als ik door de Krimpenerwaard fiets, veel aan denken. En ik kom steeds meer tot de overtuiging dat het omgekeerde (ook) waar is.

De zomeretappe

Op een mooie zomerse augustusdag rijd ik door de Lopikerwaard en de Krimpenerwaard. En ik zie natuurlijk weer witte reigers

De avondetappe

Een zwoele zomeravond vraagt gewoon om een avondetappe. En dus maak ik een avondritje in de polders van de Krimpenerwaard.

Witte reiger in de polder

Tijdens de voorbereiding van de tocht 'Fietsen met schrijvers' zie ik ineens een witte reiger. Die heet eigenlijk de grote zilverreiger en voor het eerst dat ik 'm zie in de Krimpenerwaard. En we zien nog veel meer.

Loeileuk cadeau

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een fietstocht

Mis niets!

Blijf op de hoogte van nieuwe tochten, verhalen en andere nieuwtjes. Meld je aan voor de nieuwsbrief.