Fietstochten Groene Hart

ontspannen
gezellig
duurzaam

Herfstfietsen

Terug naar overzicht

12 oktober 2020

Het is vandaag een goede dag om op de fiets te stappen. Zo in het najaar worden de goede dagen schaarser maar vandaag is een goede dag.


Mis niets!

Blijf op de hoogte van nieuwe tochten, verhalen en andere nieuwtjes. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ik hou van de seizoenen en de herfst staat bij mij nipt op nummer 1. Het voorjaar is een goede tweede. De kleuren, het licht dat een bepaalde mildheid in zich draagt, de geuren en de natuur die zich neerlegt bij het onvermijdelijke einde maar met de zekerheid dat over een paar maanden alles weer tot leven komt.
 
Het Groene Hart is prachtig maar in deze tijd van het jaar mis ik wel dat we geen echte bossen dichtbij hebben. De Goudse en Reeuwijkse Hout - waar ik al eerst doorheen fiets - beginnen wel iets van bos te krijgen en als ik daar de paddenstoel van kabouter Spillebeen tegenkom, is mijn dag gelijk goed.
De luchten wisselen steeds af. Van donker en dreigend naar speels en licht. Als de zon doorbreekt, schitteren de gele bladeren. Herfst.
 
De tocht gaat verder via Driebruggen naar Bodegraven en dan langs de Oude Rijn naar Alphen aan den Rijn. Langs de Gouwe terug naar Waddinxveen, niet echt een pittoresk stukje, en dan via de Bloemendaalseweg weer naar huis. Al met al 52,5 kilometer weggetrapt.
 
En vanavond pompoensoep.