Fietstochten Groene Hart

ontspannen
gezellig
duurzaam

Terug van weggeweest

Terug naar overzicht

28 juli 2022

Zondag 24 april vertrok ik voor een fietstocht naar Spanje en terug. Het was een fantastische reis van ruim twee maanden.


Mis niets!

Blijf op de hoogte van nieuwe tochten, verhalen en andere nieuwtjes. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ik vond het een geweldige ervaring om dwars door Frankrijk te fietsen en een stukje Spanje te verkennen. Het is de ultieme combinatie van vrij zijn, buiten leven, fysieke inspanning - vooral de bergen over - en genieten van wat het landschap je te bieden heeft. Reizen op de fiets is ook heerlijk overzichtelijk. Naast het fietsen bestaat het leven op de fiets uit het vinden van een camping, je dagelijkse boodschappen doen, tentje opzetten en de ochtend erna weer afbreken. Voor de rest hoef je je eigenlijk nergens druk over te maken. En je komt ook tot de ontdekking dat je niet veel nodig hebt. Met wat kleding, kampeerspullen, proviand en een fiets waarop je lekker zit, ben je wel klaar. 

Voor een polderjongen als ik, waren de glooiende heuvels, de soms pittige puisten en pukkels en de echte bergen in de Ardeche en Pyreneeën wel even wennen. Hier in het Groene Hart zijn het alleen de dijken en bruggen waar je 'bergop' moet.
Soms zaten er stukjes bij waar ik moest lopen omdat het te steil was. Maar de meeste beklimmingen kon ik fietsend redden. 

Nu ben ik weer terug, terug van weggeweest. ik heb er weer zin in om door ons prachtige polderlandschap te fietsen. Daar kijk ik ook weer anders naar dan voor mijn reis. TIjdens de fietstochten die je in de agenda vindt, vertel ik daar graag meer over. En misschien kan ik je wel enthousiast te maken om ook eens een paar dagen of weken te gaan fietsen. Je kunt het basic houden en gaan kamperen. Of je kiest voor wat meer luxe en overnacht in hotelletjes en B&B's. Dat is helemaal aan jou. Net zoals waar je fietst, hoeveel je fietst of hoe snel je fietst.
Dat is ook het mooie van fietsen, je kunt het niet verkeerd doen.