Fietstochten Groene Hart

ontspannen
gezellig
duurzaam

Bier met ballentocht

Deze tocht is voor iedereen die houdt van fietsen, bier en ballen. Een ideaal uitje om met je vrienden te doen, je collega's of familie.
We maken een mooi rondje door het Groene Hart. Onderweg proef je verschillende biertjes met een bijpassend hapje. En natuurlijk zijn er ook bitterballen. 

We hebben een paar mooie routes voor je:

Langs het water (ca. 35 km)
Via het mooie centrum van Gouda rijden we naar de Reeuwijkse Plassen. Hier proeven we onze eerste biertjes. We vervolgen onze rit naar Bodegraven. Bij Brouwerij de Molen is het dan de hoogste tijd geworden voor een biertje met ballen. Daarna rijden we op ons gemak over eeuwenoude polderweggetjes terug naar Gouda en proeven we onderweg nog een laatste biertje. 
Optioneel: rondleiding in Brouwerij de Molen (alleen op zaterdag en zondag)

Door de polder (ca. 33 km)
Deze tocht neemt je mee de polder in. We fietsen door de eeuwenoude Krimpenerwaard. We stoppen natuurlijk regelmatig voor het proeven van een biertje. In Berkenwoude combineren we een biertje met bitterballen. Daarna gaan we richting Haastrecht voor een laatste stop voordat we weer terug zijn in Gouda.

Polder en Plassen (ca. 50 km)
Hou je niet alleen van bier en ballen, maar heb je ook de ballen voor een wat langere tocht? In deze tocht combineren we de polders van de Krimpenerwaard met de Reeuwijkse Plassen. Op verrassende plekken stoppen we voor het proeven van bijzondere biertjes en een hapje. En de bitterballen ontbreken natuurlijk niet.
Optioneel: rondleiding in Brouwerij de Molen (alleen op zaterdag en zondag)

Bierproeverij

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Ook niet als je op de fiets zit. Daarom houden we het tijdens de tocht op een proeverij. Je krijgt bescheiden glaasjes om bijzondere biertjes te proeven. Zo blijven we tijdens de tocht 'fris en fruitig' en komen we veilig thuis.
Na afloop is er nog de mogelijkheid om een high beer te houden bij biercafé Barbier.

Reserveer nu
Praktische info

Tijdsduur: 3 - 4,5 uur
Dagen en tijden:
vrijdag, zaterdag of zondag
Vertrek tussen 13.00 en 14.00 uur

Aantal deelnemers:
Minimaal 6
Maximaal 12

Inclusief:

  • gids
  • koffie, thee of fris voor vertrek
  • bierproeverij onderweg
  • eigen glas
  • bijbehorende hapjes

Kosten: vanaf 47,50 p.p.

Extra's:

  • rondleiding bierbrouwerij
    (vanaf 17,50 p.p.)
Terug naar overzicht